Renovatie 

Scoutslokalen in zicht!

In 2019 begonnen we aan de renovatie van de infrastructuur. Door het groeiende ledenaantal en de slechte staat van de infrastructuur drongen verbouwingswerken zich op. De plannen zouden volgens de vooropgestelde planning al zijn afgerond, maar de uitbraak van het coronavirus bemoeilijkte de verbouwingen. Nu, na de pandemie, dromen we voluit van nieuwe lokalen.


Steun de verbouwingen

Gebruik Trooper bij je online aankopen. Je kan ook steunen door langs te komen op onze evenementen.

De renovatie

We hebben al heel wat renovatiewerken kunnen uitvoeren. Het bestaande volume bleef behouden, maar intern werd er grondig geherstructureerd. We maakten meer ruimte voor de taklokalen, keuken, sanitaire blok, materiaalkot… Deze werken voerden we recent uit:

Blusinstallatie

Met de plaatsing van een blusinstallatie (€4.617) voldoen we aan de brandveiligheidsnormen in de keuken.

Poly verven & spots installeren

Een kleurtje tegen de muur en spotjes in het plafond!

Keuken betegelen

Zo is de keuken helemaal klaar voor het grote werk. Spot je ook onze industriële vaatwasser?

't Gras afrijden

Want dat moet zo af en toe ook eens gebeuren.

Financiering

Momenteel is er al een goede €300.000 in de renovatie geïnvesteerd. Daarvan subsidieerde Stad Mechelen ongeveer €200.000. Het overige deel financieren de scoutsgroepen en de vzw met evenementen en winstgevende activiteiten. Zo haalden we met de familiekring Gummarus, quiz, brunch, stam scoutsgroepen, cowfunding en kerstmarkt €73.000 binnen.


Afwerking

Nu is de uitdaging de afwerking van de lokalen: sanitair, verwarming, keuken, schrijnwerk... Kan jij ons daarbij een handje helpen of weet je waar we kunnen zoeken? Laat het ons weten via vzw@gummarusolv.be, merci!


Inrichtingskriebels?

Kriebelt het om onze lokalen vorm te geven of de handen uit de mouwen te steken? Dan ben je hier aan het goede adres!


Ecologie

‘De natuur is onze troef’ staat niet voor niets in onze missie. We streven naar een energiezuinig, gebruiksvriendelijk en duurzaam gebouw.

Licht

We kiezen voor LED-verlichting in al onze lokalen en vervangen platen door dubbele ramen. Zo komt er licht binnen en hoeven de lampen niet aan.

Bedachtzaam met water

Water, het is o zo kostbaar. 

Daarom spoelen onze toiletten niet meer door met drinkwater, maar met regenwater. Daarnaast kiezen we voor kraantjes met debietstop, zodat ze niet blijven lopen.

Stadstuin

Met onze grote tuin creëren we een groene long in de stad.

En we werken samen met Gumm cohousing aan ontharding. Daardoor kan water infiltreren in de grond, in plaats van af te vloeien naar de riolering.

 Bovendien is er zo meer ruimte voor planten en dieren. Biodiversiteit? 't Zal wel zijn! 

Ecologie in de scouts

Scouts en gidsen hebben een hart voor de natuur. Daarom speelt ecologie een belangrijke rol binnen scouting.

In de pedagogische werking van Scouts St.-Gummarus en Gidsen OLV gaat er dus veel aandacht naar ecologie en bewustwording.

Traject